Известие

Collapse
No announcement yet.

Проверка на маслото на скоростната кутия.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проверка на маслото на скоростната кутия.

Здравейте колеги,

Сутрин като е студена колата ми излиза грешка за недостатъчно налягане на маслото, но не ми пише каде точно. Маслото на двигателя е сменено преди 2 седмици. На компютъра скалата е пълна, на щеката също е добре. Остава ми да проверя маслото на скоростите, търсих щеката, но не я виждам. Колата е 159, 2.0, 170 коня. Ако някой има идея каде се намира или изобщо съществува ли про този мотор, да сподели моля...

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 21:41.

Comment

След смяната, занулиха ли нещо с компютъра майсторите? Щото има еднаше опция дето напомняше нещо такова, при мен след зануляването и всичко е ок.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ако в най-скоро време не смениш част с номер 71749352, ще хвърляш двигател.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
          Ако в най-скоро време не смениш част с номер 71749352, ще хвърляш двигател.
          Дай жокер де, сега да търсим какво е това ли ?
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
            Дай жокер де, сега да търсим какво е това ли ?
            Маслената помпа не може да дърпа масло от картера, защото това уплътнение не уплътнява добре тръбата към картера, съответно дърпа въздух, налягането пада и двигателя ражда.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Ей това излиза при търсене по номера който е дал BO!
              Attached Files
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Този пръстен само при 2.0 jtd ли го има,аз имам същия проблем и единственото което съм открил е за този пръстен в alfaowner.com и тези снимки.При мен го има само при първо палене след престой .Мерил съм налягането с манометър и си държи налягане.Друга евентуална причина е възвратния клапан на маслото който е някаде около масления филтър.
                Attached Files
                159 1.9 jtd TI
                156 1.8 ts 99g ex

Comment

Точно същия проблем имам както го е описал Веско. Само сутрин като я запаля, излиза за 3 секунди и изчезва и повече не се показва. Странното е, че се появи след смяната на маслото. Дали е нулиран компютъра нямам идея. Ще пробвам утре да откача тока да видим. Може ли да се провери по някакъв начин ако я закача на компютър, и ако да кои параметри трябва да следя? И все пак ще ми е от полза да знам как да проверя маслото на скоростната кутия.

П.П. Днес закачих колата на компютър с мултиекоскан. Преди да запаля нагласих да замерва налягането на маслото. Първите 2 секунди беше на ниско и после смени на нормално. Следващите паления стоеше само на нормално. А, и занулих брояча за смяната на маслото. Пише, че трябва да се прави всеки път когато сменям маслото ако колата има ДПФ (моята има).
                  Last edited by medion; d.m.y г., 13:35.

Comment

Първоначално публикувано от vesko_iotov Покажи съобщение
                    Този пръстен само при 2.0 jtd ли го има,аз имам същия проблем и единственото което съм открил е за този пръстен в alfaowner.com и тези снимки.При мен го има само при първо палене след престой .Мерил съм налягането с манометър и си държи налягане.Друга евентуална причина е възвратния клапан на маслото който е някаде около масления филтър.
                    Твоята няма такъв пръстен.Само 2.0
                    CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                    Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Working...
                    X